• Ook als het op een rechtszaak aankomt, kunt u op ons rekenen.
  • Afdracht is binnen 24 uur van betaling
  • Bij ons bent u geen dossiernummer, maar een klant!
  • Met een actief incassobeleid vaak een betere betaalmoraliteit!
  • Wel uw geld ontvangen, maar ook uw klant behouden?
  • Boeken we geen resultaat?Dan heeft u ook geen kosten!

Meer modale gezinnen in schulden

Steeds meer gezinnen met een modaal inkomen verkeren in de schulden. Inmiddels hebben 1,9 miljoen Nederlanders een betalingsachterstand. Vorig jaar klopten 80.000 Nederlanders aan bij de schuldhulpverlening en dat is 45% meer dan in 2009. Van alle huishoudens heeft 6,5% een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De gemiddelde schuld daarvan is 11.400 euro.

Joke de Kock, voorzitter van de landelijke vereniging voor schuldhulpverlening (NVVK), vertelt dat vijf jaar geleden alleen mensen met maximaal 120% van het sociaal minimum schuldhulpverlening inschakelden. Inmiddels heeft de helft van haar cliënten een modaal inkomen van minstens 32.000 euro per jaar. Twintig jaar geleden werkten mensen om hun huur of hypotheek te betalen. Tegenwoordig wordt voor `de leuke dingen` gewerkt, want we menen daar recht op te hebben.

Emeritus hoogleraar economie Jaap van Duijn constateert dat de leenmoraal in korte tijd totaal is veranderd. Op een continue waardestijging van het huis hoeven consumenten niet meer te rekenen. Bij 20% van de huiseigenaren is de waarde van de woning lager dan de hoogte van de schuld.
Bron: manageronline.nl