• Ook als het op een rechtszaak aankomt, kunt u op ons rekenen.
  • Afdracht is binnen 24 uur van betaling
  • Bij ons bent u geen dossiernummer, maar een klant!
  • Met een actief incassobeleid vaak een betere betaalmoraliteit!
  • Wel uw geld ontvangen, maar ook uw klant behouden?
  • Boeken we geen resultaat?Dan heeft u ook geen kosten!

Beslag op heilige koeien

Beslag- en executierecht herzien!

Soms is het onvermijdelijk en voelen leveranciers zich gedrongen om het vermogen van hun klanten aan te spreken bij wanbetaling. Want: 1. afspraak is afspraak en 2. elke debiteur staat met zijn totale vermogen garant voor zijn schulden.

Het beslag- en executierecht is de afgelopen maanden behoorlijk herzien. Als dieren behoren tot je vermogen heb je in sommige gevallen meer bescherming gekregen. Behoren heilige koeien tot je vermogen, dan is het voor schuldeisers een stuk eenvoudiger geworden om beslag te leggen.

Per 1 april is administratief beslag op voertuigen mogelijk. Dit betekent dat de gerechtsdeurwaarder niet de auto hoeft te zien om beslag te leggen. Dat kan van achter zijn bureau na raadpleging van het RDW. Het beslag wordt vervolgens ingeschreven in de registers van het RDW. Groot voordeel is dat het kenteken niet op naam van een ander gezet kan worden. Dus verkoop wordt hierdoor onmogelijk. Vraag is natuurlijk nog wel of de kentekenhouder ook de eigenaar is!

Als de debiteur eigenaar is van een gezelschapsdier, kan daar in beginsel geen beslag (meer!) op worden gelegd. Het gaat hier over huisdieren die ook echt in huis worden gehouden. Ook de spullen die nodig zijn voor de verzorging kunnen niet worden beslagen. Uitzondering: als op een of andere manier de spullen in de gegeven omstandigheden als bovenmatig kunnen worden aangemerkt.

Bron: Credit Expo