• Ook als het op een rechtszaak aankomt, kunt u op ons rekenen.
  • Afdracht is binnen 24 uur van betaling
  • Bij ons bent u geen dossiernummer, maar een klant!
  • Met een actief incassobeleid vaak een betere betaalmoraliteit!
  • Wel uw geld ontvangen, maar ook uw klant behouden?
  • Boeken we geen resultaat?Dan heeft u ook geen kosten!

Onbetaalde rekeningen kosten veel geld

Onbetaalde rekeningen kosten bedrijfsleven veel geld, NFD Incasso lost meeste vorderingen naar tevredenheid op
Het Nederlandse bedrijfsleven boekte in 2010 een recordbedrag af aan onbetaalde rekeningen. Overheid en bedrijfsleven deden er verder gemiddeld respectievelijk 47 en 43 dagen over om hun rekeningen te betalen. Een stuk langer dan de standaard betalingstermijn van 30 dagen. Te laat of niet betaalde facturen vormen een flinke bedreiging voor veel bedrijven die nu net na de crisis nog erg kwetsbaar zijn.
45% betaalt te laat
In Nederland wordt 55% van de facturen binnen de strandaard betalingstermijn van 30 dagen betaald.45% betaalt dus te laat. Het afschrijvingspercentage ligt in ons land gemiddeld op 2,5%. Omgerekend naar euro’s, komt dat neer op zo’n € 15 miljard. Tegelijkertijd zijn bedrijven en ook consumenten wel sneller geneigd om aan incassobureaus te betalen. Dat is dus een positieve ontwikkeling.
Inzet incassobureau legitiem en normaal
Het inzetten van een incassobureau is door het groeiend aantal vorderingen inmiddels een legitieme en normale zaak. Ook vervullen incassobureaus een maatschappelijke functie. Zij voorkomen jaarlijks immers vele faillissementen en rechtszaken. Gemiddeld wordt meer dan 80% van alle vorderingen door een incassobureau naar tevredenheid opgelost, zonder deurwaarder of advocaat. NFD Incasso scoort op dit punt zelf nog hoger!
Ook voor kleinere bedragen
Leen de Mos van NFD Incasso uit ’s-Gravenzande baseert zijn succes op slagvaardigheid en snelheid. De Mos: “Mensen zijn vaak verbaasd dat wij nog dezelfde dag al actie ondernemen. Verder geldt: geen resultaat, dan ook geen kosten. Dat is natuurlijk een prettig uitgangspunt! Ook kan men al voor kleinere bedragen bij ons terecht. De gemiddelde schuld die bij een incassobureau terecht komt, bedraagt zo’n € 1.500,–. Het hoeft dus echt niet altijd om tienduizenden euro’s te gaan.”
Kosteloos uitproberen
Speciaal om nader kennis te maken, heeft NFD een introductieactie voor nieuwe klanten. De Mos: “Zo kan elke ondernemer ons persoonlijk leren kennen en volledig kosteloos onze dienstverlening uitproberen”.

Geen resultaat? Dan ook geen kosten!