• Ook als het op een rechtszaak aankomt, kunt u op ons rekenen.
  • Afdracht is binnen 24 uur van betaling
  • Bij ons bent u geen dossiernummer, maar een klant!
  • Met een actief incassobeleid vaak een betere betaalmoraliteit!
  • Wel uw geld ontvangen, maar ook uw klant behouden?
  • Boeken we geen resultaat?Dan heeft u ook geen kosten!

30% van de huishoudens heeft betalingsachterstand

Nederlanders hebben steeds meer moeite om alle rekeningen te betalen. Bijna 30 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft een betalingsachterstand. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken.

680.000 huishoudens konden het afgelopen jaar niet alle rekeningen meer betalen. 1,4 miljoen (1.392.000) huishoudens hebben een lening of een doorlopend krediet en ruim een half miljoen huishoudens (591.000) sloten een afbetalingsregeling af, zo blijkt uit de MonitorBetalingsachterstanden.

Meer hoger opgeleiden met achterstand
Opvallend is dat vooral de middenopgeleiden steeds meer problemen hebben hun rekeningen te betalen. Ook het aantal hoogopgeleiden met betalingsachterstanden neemt toe. Mensen lenen steeds vaker geld van familie en vrienden en staan vaker rood.

Zorgelijke ontwikkeling
De NVVK, een vereniging voor schuldhulpverlening noemt de cijfers zorgwekkend. “We zijn er nog niet. Het zal dit jaar alleen nog maar erger worden”, zegt een woordvoerder. Ook staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken is bezorgd. “Je moet gewoon niet meer uitgeven dan er binnenkomt”, zegt hij.

Bron: RTLZ